Almával rakott sertésszelet recept
70 perc
Az Almával rakott sertésszelet hozzávalói:
60dkg sertéscomb
2alma
3ek. olaj
5dkg vaj
1citrom
1-1kk. őrölt koriandermag és currypor
só
2dl tejszín
10dkg szeletelt füstölt sajt
Köretnek:párolt rizs
Az Almával rakott sertésszelet elkészítési módja:
A húst megmossuk,felszeleteljük úgy,hogy nyolc szeletet kapjunk.Sózzuk,kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük,majd félretesszük. Az almát megtisztítjuk,kimagozzuk,és vékony cikkekre vágjuk.A húsos serpenyőbe beletesszük a vajat,és amikor felolvadt,rátesszük az almacikkeket.A megnosott citrom reszelt héjával,kinyomott levével és a korianderrel,pici víz hozzáadásával roppanósra pároljuk.Amikor kész levesszük a tűzről. A hússzeletek felét hőálló tálra rakjuk,az almákból teszünk a húsokra,majd betakarjuk a húsok másik felével.Ismét almaszeletek jönnek,és azt befedjük a szeletelt füstölt sajttal.220fokra előmelegített sütőben kb.:30 perc alatt megpirítjuk. Közben a mártáshoz az almás serpenyőben visszamaradt szaftot felmelegítjük,beleszórjuk a curryport,elkeverjük,majd ráöntjük a tejszínt,és pici víz hozzáadásával ,nagyon kíméletesen 4-5 percig forraljuk. A kész húst kivesszük a sütőből,tányérra tesszük,meglocsoljuk a mártással és párolt rizzsel tálaljuk!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Grosshaus, 2008. ápr. 25. 08:49
Az almával rakott sertésszelet elkészítési módja és hozzávalói.