Almás gesztenyetorta recept
Az Almás gesztenyetorta hozzávalói:Krém
30 dkg tejszínhab
5 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
20 cl tej
1 dkg zselatin
40 dkg gesztenyemassza
Kompót
koriander
fahéj
szegfűszeg
1 db citrom
70 dkg savanyú alma
1 l víz
1 csokoládés piskótakarika
Az Almás gesztenyetorta elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, citrom, fahéj, szegfűszeg és koriander hozzáadásával kompótot készítünk. A pudingport és a tojássárgát tűzállótálba tesszük, kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve, a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikára burgonyanyomóval rányomjuk a gesztenyemasszát. A kihűlt almakompótot szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé, majd a kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jan. 3. 19:04
Az almás gesztenyetorta elkészítési módja és hozzávalói.