Almás-diós muffin (Kata-féle) recept
Az Almás-diós muffin (Kata-féle) hozzávalói:alma
dió
2 dl tejszín
fahéj
10 dkg dió apróra vágva
2 db alma
2-3 evők. tej
1 cs sütőpor
125 g olvasztott margarin
2 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
Az Almás-diós muffin (Kata-féle) elkészítési módja:
Meghámozzuk az almákat, húsukat felvágjuk apró kockákra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipetnyi sóval, fahéjjal. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, és a kockákra vágott almát. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és a tejet. Ezt összekeverjük a lisztes keverékkel, jól átforgatjuk, és belekanalazzuk 2/3 részig a muffin formákba. Előmelegített sütőben megsütjük. Felverjük a tejszínt és mindegyik muffin tetejére teszünk, meghintjük fahéjjal, almával és dióval díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jan. 1. 18:15
Az almás-diós muffin (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.