Fasírt sajttal töltve recept
A Fasírt sajttal töltve hozzávalói:1 kg hús darálva (én fél kiló disznócombot és fél kiló pulykacombot használtam),
3 tojás,
egy fej vöröshagyma apró kockákra vágva,
2-3 gerezd fokhagyma,
4 zsemlye vagy kb. negyed kiló kenyérbél kockákra vágva,
1 evőkanál pirospaprika,
só,
őrölt bors,
20 dkg 2x2 centis kockákra vágott sajt (pl. mozzarella vagy trappista).
A Fasírt sajttal töltve elkészítési módja:
A húst megdaráljuk, a zsemlyéket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsemlyét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. (A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!) A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. dec. 21. 08:09
A fasírt sajttal töltve elkészítési módja és hozzávalói.