Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya recept
A Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya hozzávalói:Személyenként 1 db 60-70 dkg süllő egészben
Ízlés szerint só
Őrölt bors
Fűszerpaprika
Liszt
Étolaj a sütéshez
2 tojás
Mustár
1 citrom leve
1-2 evőkanál tejföl vagy tejszín
Fél doboz fekete vagy piros kaviár
Tojásonként 3 dl olaj
6-8 nagyszem burgonya
1 csomó petrezselyem zöld
1 evőkanál vaj
A Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben feltesszük főni. A halat lepikkelyezzük, levágjuk ollóval az uszonyait és a tüskéit, majd 2-3 mély vágást ejtünk az oldalán. Sóval, kevés őrölt borssal és fűszerpaprikával megfűszerezzük Lisztbe mártva bő olajban serpenyőben ropogós pirosra sütjük. Elkészítjük a majonézt: a tojásokat szétválasztjuk, 2 tojássárgájához 2 evőkanál mustárt adunk és az 1 db citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az olajat. Vigyázva, hogy ne csapódjon ki, sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk az 1-2 evőkanálnyi tejszínt vagy tejfölt. Ezzel mártásszerűvé hígítjuk, majd a legvégén 1 evőkanál kaviárt keverünk hozzá figyelve arra, hogy ne tőrjük össze. A leszűrt burgonyát olvasztott vajon kicsit megfuttatjuk, vágott petrezselyemmel összekeverve forrón tányérra tálaljuk a ropogósra sült süllővel és a citromos, kaviáros majonézzel.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. dec. 17. 07:50
A süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya elkészítési módja és hozzávalói.