Gombaleves Laci kedvére recept
A Gombaleves Laci kedvére hozzávalói:6 db csiperkegomba,
pirospaprika,
só,
őrölt bors,
1 dl tejföl,
1 evőkanál finomliszt,
2 evőkanál étolaj,
1 fej vöröshagyma,
1 szelet karalábé,
1 szelet zeller,
3 db fehérrépa,
3 db sárgarépa.
A Gombaleves Laci kedvére elkészítési módja:
Az olajon üvegesre pirítom a finomra vágott hagymát, azután megdinsztelem rajta a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket. Sóval, őrölt borssal és pirospaprikával fűszerezem. Megszórom liszttel, jól elkeverem, majd felengedem vízzel. A felszeletelt gombát akkor teszem hozzá, amikor a zöldség kezd puhulni. A levest szükség szerint utána ízesítem, és csendesen rotyogtatva készre főzöm. Tálaláskor tejszínt vagy tejfölt kínálok hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 24. 06:39
A gombaleves laci kedvére elkészítési módja és hozzávalói.