Karácsonyi mézes tekercs recept
A Karácsonyi mézes tekercs hozzávalói:A tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
3 ek olvasztott méz
6 ek liszt
1 cs sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz:
15 dkg fehér csokoládé
1 ek étolaj
5 dkg csokoládé
1 tk étolaj
A Karácsonyi mézes tekercs elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben a lapot. Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük. A tekercset betöltjük a kész krémmel. A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. dec. 28. 09:22
A karácsonyi mézes tekercs elkészítési módja és hozzávalói.