Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karácsonyi mézes tekercs recept

Karácsonyi mézes tekercs recept

A Karácsonyi mézes tekercs hozzávalói:
A tésztához:

6 tojás
6 ek cukor
3 ek olvasztott méz
6 ek liszt
1 cs sütőpor

A krémhez:

3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék

A bevonathoz:

15 dkg fehér csokoládé
1 ek étolaj
5 dkg csokoládé
1 tk étolaj


A Karácsonyi mézes tekercs elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben a lapot. Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük. A tekercset betöltjük a kész krémmel. A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karácsonyi mézes tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook