Üzbég tepsis csirke karalábés rizskörettel recept
Az Üzbég tepsis csirke karalábés rizskörettel hozzávalói:1 db fiatal tisztított csirke
20 dkg húsos szalonna
3 dl joghurt vagy aludttej
1 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 késhegynyi őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
1 cs. kapor
2 evőkanál méz
2 fej vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
8 dkg vaj
5 dkg dió
Körethez:
3 decis pohárban kimért rizs
1 db közepes méretű karalábé
1 cs. zöldpetrezselyem
1 kávéskanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 fej vöröshagyma
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál étolaj
Az Üzbég tepsis csirke karalábés rizskörettel elkészítési módja:
A csirkét feldaraboljuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, borssal, kakukkfűvel, vágott kaporral, zúzott fokhagymával, átkeverjük a mézzel és pár órára hűtőbe tesszük. A szalonnát csíkokra vágva megsütjük, leszűrjük, zsiradékjában a jól átsütjük a csirkedarabokat. A húst tepsibe rakjuk, a megmaradt zsiradékban megdinszteljük a vastagabb karikára vágott hagymát és rászórjuk a csirkére. Ha nem lenne elegendő a zsiradék, vajjal pótoljuk. A hagymás csirkére ráöntjük az aludttejet, a páclevet, megszórjuk a kisült szalonnacsíkokkal és fóliával letakarva sütőben 170 fokon 35 percig, majd a fóliát eltávolítva még 8-10 percig sütjük, végül megszórjuk vajban pirított darabos dióval. Karalábés rizskörettel tálaljuk: A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, átpirítjuk a rizzsel, fűszerkeverékkel, borssal, kis kockára vágott karalábéval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és 6 dl vízzel felöntve közepes hőfokon megfőzzük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 8. 10:16
Az Üzbég tepsis csirke karalábés rizskörettel elkészítési módja és hozzávalói.