Képviselőfánk recept
A Képviselőfánk hozzávalói:
Fánktészta:
20 dkg liszt/ gluténmentesen: rizsliszt/
10 dkg zsír
2 dl víz
5 egész tojás
pici só
Vanília krém:
3 tojássárgája
1 cs. pudingpor (gluténmentesen:étkezési keményítő)
1 evőkanál liszt (gluténmentesen:rizsliszt)
10 dkg cukor
3.5 dl tej
A Képviselőfánk elkészítési módja:
Egy nagyobb fazékban felforraljuk a sóval vizet,hozzáadjuk a zsírt.Ha elolvadt,a liszt kerül bele,addig keverni fakanállal, míg a massza összeáll. Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat,mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik.Kikent,lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk,kb.6 cm távolságra. 1 órát pihenjen. Egyenletes,jó meleg sütőbe tegyük,15 percig ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a tészta. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra. Sütés után a fánk tetejét levágjuk,kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük. A krémhez a tojássárgáját,pudingot,lisztet,cukrot habosra kavarjuk,a végén adjuk hozzá a tejet . Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjének a habját óvatosan, hogy ne törjön. Tetejét van.cukorral szórjuk,vagy karamellbe márthatjuk, de azt még a töltés előtt tegyük. Karamell: 20 dkg cukrot világossárgára pirítunk, pár csepp ecetet öntünk hozzá,ami sokáig nyúlósan tartja,így mártogatni lehet bele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 23. 18:31
A képviselőfánk elkészítési módja és hozzávalói.