Káposztás gombóc... recept
20 perc
A Káposztás gombóc... hozzávalói:
Töltött káposzta- már elkészítve.
A Káposztás gombóc... elkészítési módja:
Családi recept: A töltött káposzta mikor már csak a végén apró káposzta marad, meg némi husi, mert a töltelék előbb fogy el, akkor szoktam alkalmazni. Kelt tésztát készítek, mikor jól megkelt, rászaggatom szépen sorban a tetejére egy olajozott evőkanállal. Lefedem és a káposzta gőzében kb. 5 perc alatt kész is lesz. Teljesen átveszi az ízét. Jobb, mint a knédli!! Természetesen lehet direktbe is készíteni, nem kell a maradékra várni.
Én mindig annyit készítek a gombócból amennyit éppen elfogyasztunk, bár melegítve is finom.
A kelt tészta, sima, mintha lángos készítenél.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: a9f01314db, 2011. okt. 14. 07:06
A káposztás gombóc... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.