Karfiol püré recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Karfiol püré hozzávalói:
Két személyre:
1 egész karfiol fej
1dl tej vagy tejföl
1 evőkanál margarin
só bors
A Karfiol püré elkészítési módja:
Karfiolról eltávolítjuk a leveleit rózsáira szedjük megmossuk és egy edénybe feltesszük főni. Ha megpuhult akkor leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval megtörjük. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Tejet és margarinból annyit teszünk bele, hogy egy krémes masszát kapjunk ki mennyire krémesen szereti. Minden féle húsokhoz jó köretnek.
Az, hogy mennyire kalória szegény függ attól, hogy milyen zsírtartalmú tejből vagy tejfölből készítjük
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Kolli1987, 2011. aug. 28. 13:50
A karfiol püré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.