Tejfölös zöldbableves recept
50 perc
A Tejfölös zöldbableves hozzávalói:
30 dkg zöldbab(lehetsárga)
2 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl
A Tejfölös zöldbableves elkészítési módja:
A zöldbabot megpucolom, kb 2 cm-es darabokra vágom, felteszem főni (lehet fagyasztott, vagy konzerv; zöld, vagy sárgahüvelyű) ételízesítős vízbe(jól lepje el). A krumplit megpucolom, kockákra vágom és babérlevéllel együtt a babhoz adom. Mikor teljesen puha a bab, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek. Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 31. 14:11
A tejfölös zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.