Mazsolás-habos lepény recept
A Mazsolás-habos lepény hozzávalói:A tésztához 25dkg liszt,15dkg ráma,1tojás,1sütöpor,6dkg porcukor,1 vaniliás cukor.A töltelékhez:barackiz,10dkg mazsola,2evőkanál rum,20dkg kr cukor,5 tojásfehérje,fél citrom leve.
A Mazsolás-habos lepény elkészítési módja:
Összegyurjuk a tésztát,közepes tepsi aljára teritve félig megsütjük.A mazsolát rumba áztatjuk.A kisült tésztát megkenjük a barackizzel,rászórjuk a mazsolát,tetejére simitjuk a tojások felvert habját-amelybe belekevertük a cukrot és a citromlét,és a mazsolábol megmaradt rumot.a sütöben kis lángon inkább csak száritjuk,hogy a hab a tetején fehér és kemény legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hajny, 2007. jan. 6. 10:27
A mazsolás-habos lepény elkészítési módja és hozzávalói.