Fűszeres röszti recept
A Fűszeres röszti hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg lisztes krumpli
1 közepes méretű pasztinák
5 dkg reszelhető juhsajt
só, bors, friss kakukkfű
olaj a sütéshez
A feltéthez:
1 tubus krémsajt
1 pohár natúr joghurt
fokhagyma ízlés szerint
só
A Fűszeres röszti elkészítési módja:
Hámozzuk meg a krumplit és a pasztinákot, majd káposztareszelőn reszeljük le. Szűrőben csöpögtessük le, nyomkodjuk ki a zöldségek levét. A sajtot sajtreszelőn reszeljük hozzá. Bőven sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük felaprított kakukkfűvel. Teflonserpenyőben melegítsünk olajat, kézzel formázzunk lapos pogácsákat a zöldségből, és takaréklángon süssük mindkét oldalát ropogósra, oldalanként 6-8 perc alatt. Ízesítetlen krémsajtot keverjünk el natúr joghurttal, fokhagymával és sóval, ezt kínáljuk a röszti mellé.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 20. 18:39
A fűszeres röszti elkészítési módja és hozzávalói.