Almás-fahéjas palacsinta recept
Az Almás-fahéjas palacsinta hozzávalói:5 alma
1 tojás
liszt (mennyisége az alma méretétől függ)
barna cukor
tej (mennyisége az alma méretétől függ)
csipet só, őrölt fahéj
porcukor, ízlés szerint
2 dl habtejszín
olaj a sütéshez
Az Almás-fahéjas palacsinta elkészítési módja:
Mossuk meg és pucolás nélkül reszeljük le az almákat nagy lyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojást, kevés lisztet és tejet, hogy sűrű tésztát kapjunk, ahol az alma dominál (tehát ne a liszttől legyen sűrű). Ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipet sóval és őrölt fahéjjal ízesítsük. Beolajozott serpenyőben süssük meg mindkét oldalát. A tejszínt a porcukorral és a fahéjjal együtt verjük fel kemény habnak, adjuk a palacsintához.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 18. 18:35
Az almás-fahéjas palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.