Muffingalóca recept
20 perc
A Muffingalóca hozzávalói:
200 g búzaliszt
2 teáskanál Sütőpor
75 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 narancs reszelt héja
125 g lágyvaj vagy margarin
3 közepes méretű tojás
50 g aprított mandula
Máz:
2 evőkanál eperbefőtt/eperlekvár
1 evőkanál víz
2 evőkanál porcukor
Kevés aprított mandula
A Muffingalóca elkészítési módja:
A hozzávalókat kimérjük, a sütőformát kivajazzuk, enyhén belisztezzük, a sütőt előmelegítjük. Egy keverőedényben a lisztet és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, majd konyhai robotgép segítségével kb. 2 percig sima masszává keverjük. A masszát 2 teáskanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőformában. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütés után a muffint még kg 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Az eperbefőttet egy szitán átpasszírozzuk. Némi vízzel és átszitált porcukorral összekeverjük, és kb. 5 percig főni hagyjuk. Egy ecset vagy kés segítségével a mázat a muffin tetejére kenjük, és aprított mandulával megszórjuk, majd hagyjuk a mázat száradni.
Amennyiben nem áll a rendelkezésre eperbefőtt, úgy használhatunk más piros befőttet vagy zselét. A zselét nem kell a szűrőn átpasszírozni.
Ha a máz megdermedne elegendő újramelegíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. máj. 6. 15:39
A muffingalóca elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.