Kekszes rizstorta recept
A Kekszes rizstorta hozzávalói:Kekszalap:
100 g háztartási keksz
100 g vaj
50 g cukor
50 g szeletelt mandula
Krém:
400 g meggybefőtt
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs alap natúr
500 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
200 ml hideg tejszín
Máz:
250 ml meggylé
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
30 g cukor
A Kekszes rizstorta elkészítési módja:
A háztartási kekszet egy műanyag zacskóba helyezzük, és nyújtófával porrá törjük. A vajat egy kis edényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a kekszet, a cukrot és a mandulát, és jól összekeverjük. A masszát egy csatos tortaformába (24 cm átmérőjű) szedjük, és egy kanál segítségével egyenletesen az aljhoz nyomkodjuk, majd hideg helyre tesszük.A gyümölcsöt kimagozzuk. A tejberizst a tasakon található leírás szerint elkészítjük és hagyjuk kihűlni. Amikor a tejberizs kihűlt, a tejszínt a zselatin fixszel a tasakon található leírás szerint kemény habbá verjük, és azonnal a kihűlt tejberizshez keverjük. A krém felét a kekszalapra szedjük, rászórjuk a meggy 2/3 részét, majd befedjük a krém másik felével. A megmaradt meggyet egyenletesen a tetejére szórjuk. A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.A tortazselét elkészítjük a meggylével és a cukorral, és a tortára csurgatjuk. Újabb 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:
A krémet 2 evőkanál rummal is ízesíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. márc. 25. 15:32
A kekszes rizstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.