Igazi, habkönnyű babapiskóta recept


4 tojás
1 csipet só
15 dkg cukor
18 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
Az Igazi, habkönnyű babapiskóta elkészítési módja:
A tojásfehérjét pici sóval felverem. Mikor már fényes, hozzáadom a cukrot és tovább dolgozok a géppel. Eztán egyenként a tojások sárgáját. Utána leglassabb fokozatra váltok a gépen és óvatosan, apránként a liszt felét is hozzákeverem. Ha kezd összeesni a hab, akkor fakanálra váltok és a liszt másik felét azzal keverem bele, széles, óvatos mozdulatokkal. A sütőt 175 fokra előmelegítem. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapos fejű habnyomóval kb. 10 centi hosszú csíkokat nyomok. 20 percig sül.
Akinek nincs habnyomója, simán egy zacskóból is kinyomhatja a masszát, annak egyik csücskét levágva.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. ápr. 4. 20:51
Az igazi, habkönnyű babapiskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.