Mézeskalács recept


6 ek.méz,30 dkg p.cukor,6 tojás,késhegynyi fahéj,szegfűszeg,1 citrom reszelt héja,gy kk.szódabikarbóna,40 dkg liszt,1 dkg vaj,5 dkg mandula (vagy dió).
A Mézeskalács elkészítési módja:
A langyos mézet elkeverjük a p.cukorral,a t.sárgákkal,a fűszerekkel,a szódabikarbónával.Apránként beleszórjuk a lisztet,végül hozzávegyítjük a tojások fehérjéből vert kemény habot.Kikent,lisztezett tepsibe öntjük a tésztát,a tetejét megszórjuk hosszúkásra vágott,hámozott mandulával (vagy darabokra vágott dióval),és kis lángon megsütjük.Hosszúkás szeletekre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 12. 10:49
A mézeskalács elkészítési módja és hozzávalói.