Püspökkenyér recept


14 dkg cukor,4 tojás,10 dkg mandula,5 dkg mazsola,5 dkg narancshéj,14 dkg liszt.
A Püspökkenyér elkészítési módja:
A cukrot a t.sárgákkal jól kikeverjük,beletesszük a hámozatlan,apróra vágott mandulát,a mazsolát,a kockára vágott,cukrozott naranacshéjat és a tojásfehérjékből vert kemény habot,végül a lisztet.Könnyedén összekeverjük,a püspökkenyér-formát vajjal kikenjük,liszttel meghintjük,és beleöntjük a masszát.Középmeleg sütőben rózsaszínűre sütjük,és ha kisült,kihűtjük,vékony szeleteket vágunk belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 12. 10:20
A püspökkenyér elkészítési módja és hozzávalói.