Tarka kifli recept
90 perc
A Tarka kifli hozzávalói:
70 dkg liszt,3 dl tej,2 ek.cukor
1 kk.só,2 dl olaj,1 cs.élesztő,fahéj,p.cukor,3 ek.kakaó.
A Tarka kifli elkészítési módja:
A tejet felmelegítjük,hozzáadjuk a cukrot,élesztőt,olajat és sót.Ezt összekeverjük és elvegyítjük a liszttel.Jól kidolgozzuk,majd 1/4-rész tésztát elveszünk és 3 ek.kakaót adunk hozzá,és szükség esetén pici tejjel összegyúrjuk.A két cipót külön-külön kelesztjük (kb.1 óra alatt).A fehér tésztát elnyújtjuk,majd a barna tésztát is,amit ráhelyezünk elnyújtva a fehér tésztára. Így még kissé megsodorgatjuk a nyújtófával,hogy összeálljon a két színű tészta,majd kis háromszög alakú darabokat vágunk belőle,amit a szélesebb részénél megkezdve feltekergetünk (egyenként),így tarka lesz a tészta,és kifli formájú.Sütőben aranybarnára sütjük.
Sok kifli lesz ebből a mennyiségből,viszont gyorsan kisül.Sütőpapírt tegyünk a tepsibe,így csak a papírt kell cserélgetni,nem kell kenegetni a tepsit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 12. 10:07
A tarka kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.