Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Méteres kalács recept

Méteres kalács recept

Elkészítési idő 90 perc

A Méteres kalács hozzávalói:
37 dkg cukor,6 tojás,másfél deci olaj,másfél deci víz, 37 dkg liszt,1 sütőpor,2 ek.kakaó.
krém: 1 puncs (vagy eper)pudingpor,l banán(vagy bármilyen sárga vagy zöld színű) pudingpor,2-2 dl tej,20 dkg p.cukor, 1 k.rum, 25 dkg margarin.
máz: 20 dkg cukor,3 dkg kakaó,3 k.tej,5 dkg margarin.


A Méteres kalács elkészítési módja:
A cukrot és a t.sárgáját jól kikavarjuk,majd az olajat,és a vizet,a lisztet,sütőport is hozzáadjuk,végül a keményre vert t.fehérjéket is. Kétfelé vesszük a tésztát,egyik felébe 2 ek.kakaót rakunk.Őzgerinc formában sütjük,felszeleteljük,és a kétféle tésztát a kétféle krémmel felváltva rakosgatjuk,kenegetjük. Krém elkészítése: a kétféle pudingport külön-külön 2-2 dl tejben megfőzünk.A p.cukrot a margarinnal kikavarjuk és kétfelé vesszük a vajas krémet.Egyik felét egyik,másik felét a másik ízű pudinghoz kavarjuk.A puncsoshoz adjuk a rumot. A kétféle tésztát és krémet addig rakosgatjuk,kenegetjük szorosan egymás mellé,amíg a hozzávalók el nem fogynak.Ezután elkésztjük a mázat:a cukrot,kakaót,tejet és margarint (vagy vajat) csokimáznak felfőzzük, és bevonjuk vele a süteményt.Rövid ideig hűtőbe rakjuk,hogy a krém és a máz megdermedjen.

Célszerű sütőpapírt használni,mivel így nem ragad bele a tészta a formába,és nem kell bajlódni a tepsi kenegetésével. Kicsit babrás,de nagyon mutatós sütemény,srégent kell felvágni,így csíkos lesz,mert mindkét krém és tészta látszódik a szeletben.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A méteres kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook