Sárga túró recept


1 l.tej
10 e.tojás,1-2 ek.cukor,1 cs.van.cukor,r.citromhéj,esetleg ízlés szerint ő.fahéj,cs.só,
A Sárga túró elkészítési módja:
A tejet felforraljuk,miközben egy másik tálban a 10 egész tojást ízlés szerint 1-2 ek.cukorral,1 cs.vaníliás cukorral,reszelt citromhéjjal,esetleg kevés őrölt fahéjjal,csipet sóval kikavarunk,majd óvatosan,folytonos kavargatás mellett beleöntjük a tejbe.Lassú tűzön 5-10 percig forraljuk,míg össze nem áll a massza.Ezután sűrű vászonkendőbe kötjük (hogy gombóc alakú legyen!),és hűvös helyre felakasztjuk,hogy lecsorogjon belőle a savó.Ezután hűtőbe tesszük.Felszeleteljük, úgy tesszük a hidegtálra.
Finom,édeskés sajtféleség,sonkához a legfinomabb.Szatmári asztalokról húsvétkor nem hiányozhat.Elkészítése nem igényel szakértelmet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 12. 09:36
A sárga túró elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.