Mézes-krémes recept


1/2 kg liszt, 5 dkg margarin (vagy zsír), pici só, pici szódabikarbóna,1 egész tojás,3 ek.méz,tej
krém: vagy vaníliás-grízes pudingporból vagy tejbegrízből készül,amennyiben tejbegrízből,akkor 3 dl tejből,kevés grizzel kell megfőzni.
20 dkg Rama margarin,20 dkg p.cukor.
A Mézes-krémes elkészítési módja:
A hozzávalókat annyi tejjel dolgozzuk el,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A krémet vagy vaníliás-grízes pudingporból készítjük,vagy a szokásos módon 3 dl tejből,kevés grízzel sűrű tejbegrízt főzünk. A p.cukrot és margarint habosra kavarjuk,majd ezt a vajas krémet a teljesen kihűlt tejbegrízzel összekeverjük,csomómentesre.A tésztát 4 lapban kell kisütni a tepsi hátoldalán (kis méretű tepsi legyen).Ha a lapok kisültek,megtöltjük a krémmel. Másnapra,vagy néhány óra alatt puhul meg a tészta hűtőben.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 11. 10:44
A mézes-krémes elkészítési módja és hozzávalói.