Banánkenyér recept
30 perc
A Banánkenyér hozzávalói:
2 érett banán,20 dkg liszt
6 dkg cukor,1 mk.ő.fahéj,1 tk.sütőpor,5 dkg vaj,1 e.tojás,1 t.sárgája,fél citrom reszelt héja.
A Banánkenyér elkészítési módja:
A 2 tojás sárgáját 3 ek.kristálycukorral habosra kavarjuk,majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk.Belereszeljük a citrom héját és meghintjük ő.fahéjjal,majd belekeverjük a lereszelt banánt is.Végül a sütőport és kb.20 dkg-nyi lisztet adagolunk hozzá,jól eldolgozzuk és kiolajozott őzgerincformában tűpróbáig sütjük.(A tésztának sűrűnek kell lennie!)Kb.30-35 perc alatt sül meg.A kisült tésztát kibortjuk,felszeleteljük.Porcukorral megszórjuk és karikára vágott banánnal díszítjük.
Ajánlott sütőpapír használata,hogy ne ragadjon a formába a tészta,de jó a teflonos forma is.Olcsó,gyors sütemény,csak kissé morzsálódik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 12. 10:27
A banánkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.