Kocsonyás hal recept
A Kocsonyás hal hozzávalói:1 kilós ponty
megtisztítva
felszeletelve
2 nagy fej hagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
só
bors.
A Kocsonyás hal elkészítési módja:
A halat megsózzuk, és másfél-két órán át állni hagyjuk. A hagymát a zöldségekkel, fűszerekkel fél órán át kevés vízben főzzük, majd belerakjuk a halat. Nagyon lassú tűzön közel másfél óráig pároljuk, majd óvatosan tálba szedjük és rászűrjük a levet. Sárgarépaszeletekkel, kemény tojással, petrezselyemmel díszítjük, majd hideg helyre tesszük. Kifagyasztva, megkocsonyásodva tálaljuk
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 7. 11:35
A kocsonyás hal elkészítési módja és hozzávalói.