Mézes mandulával töltött őszibarack recept

8 db nagyobb méretű nem túl érett őszibarack
10 dkg manduladara
5 dkg mazsola
2 evőkanál méz
4 dkg vaj
4 evőkanál ecet
porcukor
tejszínhab
1/2 db citrom leve
A Mézes mandulával töltött őszibarack elkészítési módja:
A mazsolát beáztatjuk, pici darabokra vagdaljuk, összekeverjük darált mandulával, mézzel. 1 liter vizet felforralunk 4 evőkanál ecettel, 1-2 pillanatra beledobjuk a barackokat, majd szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, lehúzzuk héját, kettévesszük és eltávolítjuk belőlük a magot, szalvétán leszárítjuk, citromlével bespricceljük, nehogy megbarnuljon. Egy jénai tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal, egymás mellé lerakjuk a gyümölcsöket, magházukat megtöltjük a mézes keverékkel, mindegyik közepére borsónyi vajat teszünk és porcukorral meghintve szép rózsaszínűre sütjük. Tejszínhabbal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 9. 20:12
A mézes mandulával töltött őszibarack elkészítési módja és hozzávalói.