Gyümölcsös rakott rizs recept
A Gyümölcsös rakott rizs hozzávalói:3 kis pohár rizs
3 dl tej
1 késhegynyi só
9 evőkanál kristálycukor
10 dkg teavaj
3 tojás
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál porcukor
Egyfajta vagy különböző befőtt (őszibarack, málna, ribizli, eper, sárgabarack, cseresznye, meggy), - ami van
tejszínhab
A Gyümölcsös rakott rizs elkészítési módja:
A rizst késhegynyi sóval, kétszer annyi vízzel puhára főzzük, elkeverjük a kristálycukorral és a tejjel, ha felitta, beleadunk 9 dkg vajat, majd kihűtve külön tálakban 3 részre osztjuk. Egy rész fehéren marad, a második részbe belekeverjük a kakaót, a harmadik részhez a tojások sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál porcukorral. Egy jénai tálat kivajazunk; - elsőként aljára a kakaós rizs kerül, megszórjuk apróra vagdalt, levétől lecsurgatott befőttel. Erre tesszük a fehér rizst, majd ismét gyümölcsöt, végül betakarjuk a sárga rizzsel és megszórjuk a maradék gyümölccsel. Pár órára hűtőbe tesszük, tejszínhabbal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 10. 21:58
A gyümölcsös rakott rizs elkészítési módja és hozzávalói.