Lecsós ponty recept
45 perc
A Lecsós ponty hozzávalói:
60 dkg pontyfilé,
só,
kicsi liszt,
4 csapott kanál pirospaprika,
örölt bors,
6 evôkanál olaj,
8-10 dkg füstölt szalonna,
1 vöröshagyma,
5-6 húsos paprika,
kb 8 paradicsom
A Lecsós ponty elkészítési módja:
A pontyot lebôrözzük.Egyforma szeletekre vágjuk,megsózzuk.A lisztet, fele pirospaprikaval,borssal izes?tjük.Ebbe beleforgatjuk a halat,majd olajban megsütjük. Serpenyôben a szalonnát kiolvasztjuk,karikára vágott hagymat megpirítjuk benne.Beleszórjuk a maradék pirospaprikát,és beletesszük a kockára vágott paprikát,paradicsomot.Kevergetve kb.20 percig sütjük,közben sózzuk.
Sós burgonyával tálalom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Jeannie, 2007. febr. 19. 00:06
A lecsós ponty elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.