Rózsaszín szelet (Eperpudingos) recept
A Rózsaszín szelet (Eperpudingos) hozzávalói:A piskótához:
6 tojás
2 kanál víz
7 kanál cukor
3 csomag eperpuding por
4 kanál liszt
A krémhez:
2 csomag eperpuding por
4 dl tej
kb 10 dkg cukor (de ízlés szerint)
20 dkg ráma margarin
20 dkg porcukor
A mázhoz:
1 db vaj
2 kanál kakaó
3 dkg porcukor
A Rózsaszín szelet (Eperpudingos) elkészítési módja:
Először a piskóta összetevőiből felverjük a piskótát és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Majd 2 csomag eperpudingport 4 dl tejben, cukorral megfőzünk. Amikor kihűlt, 20 dkg margarint és 20 dkg porcukrot simára keverünk benne. (Én robotgéppel szoktam.) A kihűlt tésztára kenjük a krémet. Majd az olvasztott vajban kikeverjük a kakaót és a porcukrot és ezt a mázat a krém tetejére kenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. dec. 26. 15:20
A rózsaszín szelet (eperpudingos) elkészítési módja és hozzávalói.