Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rózsaszín szelet (Eperpudingos) recept

Rózsaszín szelet (Eperpudingos) recept

A Rózsaszín szelet (Eperpudingos) hozzávalói:
A piskótához:

6 tojás
2 kanál víz
7 kanál cukor
3 csomag eperpuding por
4 kanál liszt

A krémhez:

2 csomag eperpuding por
4 dl tej
kb 10 dkg cukor (de ízlés szerint)
20 dkg ráma margarin
20 dkg porcukor

A mázhoz:

1 db vaj
2 kanál kakaó
3 dkg porcukor


A Rózsaszín szelet (Eperpudingos) elkészítési módja:
Először a piskóta összetevőiből felverjük a piskótát és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Majd 2 csomag eperpudingport 4 dl tejben, cukorral megfőzünk. Amikor kihűlt, 20 dkg margarint és 20 dkg porcukrot simára keverünk benne. (Én robotgéppel szoktam.) A kihűlt tésztára kenjük a krémet. Majd az olvasztott vajban kikeverjük a kakaót és a porcukrot és ezt a mázat a krém tetejére kenjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsaszín szelet (eperpudingos) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook