Túrós-barackos alagút recept
60 perc
A Túrós-barackos alagút hozzávalói:
Piskótához:
3db tojás
3ek. liszt
3ek. cukor
1/2cs sütőpor
1csipet só
Túrókrémhez:
1/2kg túró
3dl tejszín
1cs zselatin fix
citromhéj ízlés szerint
cukor ízlés szerint
felezett őszibarackbefőtt
A Túrós-barackos alagút elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk, majd keverés közben hozzáadjuk a cukrot. Ezután tovább, fakanállal dolgozunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Egy kb. 33x35-ös tepsibe sütőpapírt teszünk, ezen szétterítjük a tésztát, és magas hőfokon kb, 10 percig sütjük. A töltelékhez a tejszínt habbá verjük. Ezután a túrót összetörjük, hozzáadjuk a zselatin fixet robotgéppel összekeverjük, majd a citromhéjat, a cukrot jól, és jól összedolgozzuk, végül óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. Veszünk egy 33x10-es őzgerincformát, és alufóliával kibéleljük, ezután a piskótával is kibéleljük, vigyázzunk, hogy a kimaradt rész ne törjön le, az lesz az alja. Utána a túrókrém felét beletőltjük, és erre szorosan egymás után barackokat teszünk csíkban, majd a maradék túrót rátőltjük szépen eldolgozzuk, ezután betakarjuk a maradék piskótával. Kicsit magasabb lesz mint a forma, de az nem baj. Fólpackkal jó szórosan először oldalról, majd hosszában körbetekerjük, és ezután, kb. 3 órára betesszük a hűtőbe.
Ha kocka túróval készíted, krémesebb, finomabb lesz a túrókrém íze. A zacskós túrót nem lehet annyira simára eldolgozni.
Még valami, minden olyan gyümölccsel elkészíthető, ami dominál a túróval (eper, málna, ribizli).
Ilyenkor, persze a neve az adott gyümölcsével módosul.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e7d58500d8, 2008. aug. 24. 21:10
A túrós-barackos alagút elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.