Temesvári sertésszelet recept
A Temesvári sertésszelet hozzávalói:4 személyre
1 kanálnyi zsír, vagy olaj
1 fej hagyma
4 szelet sertéshús (comb vagy karaj)
kevés liszt
2-3 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
1 paprika
1 paradicsom (vagy egy kevés paradicsomlé)
só, bors, őrölt paprika
1-2 dl tejföl
A Temesvári sertésszelet elkészítési módja:
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatva kevés zsíron vagy olajon elősütjük. Kivesszük a hússzeleteket a lábosból és a visszamaradt zsiradékban megsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Majd kivesszük a szalonnapörcöt is és a zsírjában még megdinszteljük a hagymát is. Ezután rátesszük a zöldbabot, a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt paprikával is megszórjuk. Annyi vízzel engedjük fel amennyi ellepi. Visszatesszük a szalonnapörcöt és a hússzeleteket is és fedő alatt kb fél óra alatt megfőzzük. A tejfölben elkeverünk 1-2 kanálnyi lisztet és ezzel behabarjuk. Diétásan is készíthetjük sovány hússal, olíva olajjal, zsírszegény tejföllel, tk liszttel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. dec. 7. 17:25
A temesvári sertésszelet elkészítési módja és hozzávalói.