Ribizlis kardinális szelet recept
A Ribizlis kardinális szelet hozzávalói:A tésztához
6 db tojásfehérje
24 dkg cukor
2 db tojássárgája
4 dkg finomliszt
A töltelékhez
5 dl habtejszín
10 dkg porcukor
25 dkg ribizlidzsem
A Ribizlis kardinális szelet elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a tojásfehérje hab 3/4 részéből 2x3 db 30 cm hosszú csíkot húzunk egy habzsákból úgy, hogy közöttük elférjen 1-1 piskóta csík is, ahogy a képen is látható. -Én kicsit cifráztam a csíkokat.:) A megmaradt habhoz keverjük a tojások sárgáját és a lisztet, így egy piskótatésztát kapunk, amit habzsákba töltünk és 2-2 csíkot húzunk a tojásfehérje habcsíkok közé úgy, hogy a réseket kitöltse. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, így 5 percig sütjük, majd 150 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje habcsíkon egy száraz kéreg képződik (kb. 30 perc). Amikor megsült a két lap, a sütőből kivéve 3-4 percet pihentetjük, majd a lapok között elvágjuk a sütőpapírt és óvatosan lehúzzuk a tésztáról. A ribizlidzsemet felolvasztjuk, a tejszínt a porcukorral felverjük és hozzákeverjük a dzsemet. A kihűlt lapokat megtöltjük a ribizlis krémmel, lehűtjük és másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. dec. 25. 09:22
A ribizlis kardinális szelet elkészítési módja és hozzávalói.