Pudingos-almás kocka recept
A Pudingos-almás kocka hozzávalói:1 kg nyári alma
2 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg darált dió
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
13 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
3 ek. kávé
étcsokoládés tortabevonó
A Pudingos-almás kocka elkészítési módja:
1. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, majd vékony szeletekre vágjuk. A tepsit alufóliával kibéleljük, és az almaszeleteket sorban belerakosgatjuk. Meghintjük a fahéjjal, pici cukorral, dióval. 2. Elkészítjük a vizes piskótatésztát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk a vizet, majd a sütőport, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is. 3. Ezután a vizes piskóta tésztáját az almaszeletekre öntjük. Kb. 20 perc alatt előmelegített sütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük. 4. A pudingport nem tejjel, hanem a tejszínnel verjük fel. A piskótát tálcára borítjuk, így az alma felülre kerül. Ha kihűlt a piskóta, a vaníliakrémmel megkenjük, a tortabevonóval roppanós csokit vonunk a tetejére.
Nagyon finom :)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Melissa-baba, 2010. okt. 13. 14:17
A pudingos-almás kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.