Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Körmi kenyér (kenyér sütőben) recept

Körmi kenyér (kenyér sütőben) recept

A Körmi kenyér (kenyér sütőben) hozzávalói:
500 g liszt
270 ml víz
1 ek cukor
2 kk

1 ek olaj
1 cs (7g) szárított élesztő
(lehet friss is)


A Körmi kenyér (kenyér sütőben) elkészítési módja:
A hozzávalókat jól összegyúrom, majd kb 2 órán keresztül letakarva kelesztem (nyáron elég a szobahőmérséklet, tálen a radiáttora szoktam tenni az edényt). /minél tovább kel, annál lazáll lesza belseje -á la Doxi) A sütőt előmelegítem 250 fokra úgy, hogy egy ovális jénai edényt (aminek teteje is van) beteszek melegedni 30 percig. Ezután az előmelegített edénybe beleteszem a tésztát (kicsit eligazgatom, hogy mindenhova jusson), majd az edény tetjét rárakva 30 percig sütöm. Ezután leveszem a tetőt és 20 percig anélkül sütöm. Gyönyörű pirosas, ropógós héjú, puha belsejű kenyér lesz beőle.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A körmi kenyér (kenyér sütőben) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook