Körmi kenyér (kenyér sütőben) recept
A Körmi kenyér (kenyér sütőben) hozzávalói:500 g liszt
270 ml víz
1 ek cukor
2 kk
só
1 ek olaj
1 cs (7g) szárított élesztő
(lehet friss is)
A Körmi kenyér (kenyér sütőben) elkészítési módja:
A hozzávalókat jól összegyúrom, majd kb 2 órán keresztül letakarva kelesztem (nyáron elég a szobahőmérséklet, tálen a radiáttora szoktam tenni az edényt). /minél tovább kel, annál lazáll lesza belseje -á la Doxi) A sütőt előmelegítem 250 fokra úgy, hogy egy ovális jénai edényt (aminek teteje is van) beteszek melegedni 30 percig. Ezután az előmelegített edénybe beleteszem a tésztát (kicsit eligazgatom, hogy mindenhova jusson), majd az edény tetjét rárakva 30 percig sütöm. Ezután leveszem a tetőt és 20 percig anélkül sütöm. Gyönyörű pirosas, ropógós héjú, puha belsejű kenyér lesz beőle.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: körömvirág, 2010. okt. 7. 13:39
A körmi kenyér (kenyér sütőben) elkészítési módja és hozzávalói.