Pudingos szelet sütés nélkül recept
A Pudingos szelet sütés nélkül hozzávalói:Alap:
430 g vajas keksz vagy nagyobb háztartási keksz
Töltelék 1:
1000 ml tej
3 db vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál kristálycukor
200 g vaj
Töltelék 2:
2 db 33%-os habtejszín
2 csomag habfixáló
2 csomag vaníliacukor
Továbbá szükségünk lesz:
csokoládéöntet
apróra vágott dió, cukorka
mandulaszirom
A Pudingos szelet sütés nélkül elkészítési módja:
Egy tepsi alját kibélelünk egy réteg keksszel. Én 18 nagyobb kekszet használtam, és a végén 18 darab pudingos szeletet tálaltam fel. Töltelék 1: a csomagoláson szereplő útmutató szerint sűrű pudingot főzünk 1 liter tejből, a pudingporból és a cukorból. Megvárjuk, míg kihűl (a tetejét még forrón lefedhetjük fóliával). Egy tálban kézi robotgéppel eldolgozzuk a margarint, majd adagonként belekeverjük a kihűlt pudingba. Ha szeretnénk, egy kevés rum is adható a krémhez. A kekszekre egy réteg töltelék kerül (a töltelék felét tesszük rá), majd egy újabb réteg keksz, erre pedig a pudingos töltelék másik fele, végül egy újabb réteg keksz. Töltelék 2: a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd rátesszük a süteményre. A tetejére újabb adag keksz kerül, majd csokoládéöntettel meglocsoljuk, végül pedig kedvünk szerint díszítjük. Ha netán soknak tűnik a 4 réteg keksz, akkor akár csökkenthetjük a rétegeket. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük és legalább 4 órát pihentetjük. Ezalatt a keksz megpuhul, az ízek pedig összeérnek. Ha van lehetőségünk, akkor bátran használható kakaós keksz, valamin a puding is szabadon választható. Lehet akár kakaós, banános, málnás, kókuszos…
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 5. 07:07
A pudingos szelet sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.