Andi túró gombóca recept
120 perc
Az Andi túró gombóca hozzávalói:
50 dkg túró
2 csomag vanÍlliás cukor
1 tojás
2 evőkanál cukor
1/2 dl búzadara
1/2 dl zsemlemorzsa
A meghempergetéshez:
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
Az Andi túró gombóca elkészítési módja:
A TÚRÓT,VANÍLLIÁS CUKROT,A KRISTÁLY CUKROT,A TOJÁST,A BÚZADARÁT ÉS A ZSEMLEMORZSÁT JÓL ÖSSZEDOLGOZZUK.MAJD 1 ÓRÁT ÁLLNI HAGYJUK.A 10DKG ZSEMLEMORZSÁT A 2 EVŐKANÁL OLAJON MEGPIRÍTJUK.MAJD FORRÁSBA LÉVŐ VÍZBE A TÚRÓ MASSZÁBÓL KIS GOMBÓCOKAT FORMÁZUNK ÉS BELETESSZÜK,ÉS ADDIG FŐZZÜK AMÍG A GOMBÓCOK A VÍZ TETEJÉRE FEL NEM JÖNNEK.KISZEDJÜK TÉSZTASZŰRŐVEL,ÉS A PIRÍTOTT ZSEMLEMORZSÁBA FORGATJUK.PORCUKORRAL A TETEJÉT ÍZLÉS SZERINT MEGSZÓRJUK.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 938d8ad563, 2010. ápr. 10. 21:50
Az andi túró gombóca elkészítési módja és hozzávalói.