Kínai töltött kacsa recept
A Kínai töltött kacsa hozzávalói:- Egy kisebb, 1,5 kiló körüli kacsa
- 4 fej gomba
- 3 zöldhagyma
- Egy gyömbérgyökér
- 10 dekagramm darált sertéshús
- Maréknyi fõtt fehérbab
- 3 evõkanál olaj
- 2 evõkanál szójamártás
- 1 evõkanál Cherry
A Kínai töltött kacsa elkészítési módja:
A megtisztított kacsát két percre forró vízbe merítjük, majd fölakasztjuk és egy éjszakán át száradni hagyjuk. Másnap: a gombákat apró szeletekre vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyira aprítjuk. Forró olajban két percig sütjük a húst, a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a babot és a gombát, újabb két percig sütjük. Ha kihűlt, megtöltjük e keverékkel a kacsát. Gondosan bevarrjuk. A cherryt és a szóját kevés olajjal összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a kacsát és - sütõben- másfél órán át sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. júl. 29. 17:42
A kínai töltött kacsa elkészítési módja és hozzávalói.