Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kínai töltött kacsa recept

Kínai töltött kacsa recept

A Kínai töltött kacsa hozzávalói:
- Egy kisebb, 1,5 kiló körüli kacsa
- 4 fej gomba
- 3 zöldhagyma
- Egy gyömbérgyökér
- 10 dekagramm darált sertéshús
- Maréknyi fõtt fehérbab
- 3 evõkanál olaj
- 2 evõkanál szójamártás
- 1 evõkanál Cherry


A Kínai töltött kacsa elkészítési módja:
A megtisztított kacsát két percre forró vízbe merítjük, majd fölakasztjuk és egy éjszakán át száradni hagyjuk. Másnap: a gombákat apró szeletekre vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyira aprítjuk. Forró olajban két percig sütjük a húst, a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a babot és a gombát, újabb két percig sütjük. Ha kihűlt, megtöltjük e keverékkel a kacsát. Gondosan bevarrjuk. A cherryt és a szóját kevés olajjal összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a kacsát és - sütõben- másfél órán át sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A kínai töltött kacsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook