Mézes mustáros hús recept
A Mézes mustáros hús hozzávalói:fél kiló sertés comb
2 deci tejszín
4-6 evőkanál mustár
2-3 evőkenál méz
lestyán
kakukkfű
só
bors
olaj
kicsi liszt
A Mézes mustáros hús elkészítési módja:
A húst csíkokra vagy kockára vágjuk,de akár szeletre is mehet,és akkor kicsit meg kell kloffolni. Ki hogyan szereti. Kicsi olajon feltesszük megsütjük;sózzuk és borsozzuk. Amíg elkészül, összekeverjük a szószt.Tejszín, mustár, kakukkfű, lestyán, és a liszt sűrítéshez,hogy tényleg olyan szószos legyen.Majd amikor a hús kész ráöntjük és felforraljuk.Mikor elég meleg belemegy a méz is.Forrás után olyan 8-10 percig főzzük,hogy az ízek összeérjenek és a fűszerek íze is rendesen kifőljön. Tálalás tésztával.(Legalábbis nálunk:))
Egyszerű.Kezdő szekácsoknak is könnyen elkészíthető.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: diagonalt, 2008. júl. 29. 17:38
A mézes mustáros hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.