Rakott brokkoli és karfiol recept
A Rakott brokkoli és karfiol hozzávalói:1 fej brokkoli,
1 fej karfiol,
2 db tojás,
2 pohár tejföl,
25 dkg tejszínes krémsajt,
1 evőkanál morzsolt oregánó,
1 evőkanál morzsolt kakukkfű,
1 evőkanál morzsolt bazsalikom,
15 dkg reszelt trappista sajt.
A Rakott brokkoli és karfiol elkészítési módja:
A rózsáira vagdosott karfiolt és brokkolit a késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd a párolóedénybe öntjük, és a lobogva forró vízben 2-3 perc alatt készre pároljuk a morzsalékot. Amíg a zöldség fődögél, elkészítjük az öntetet. Ehhez egy nagy tálba öntjük a tejfölt, a tejszínes krémsajtot, a fűszereket és hozzáütjük a 2 tojást is. Aztán az egészet kézi habverővel alaposan összedolgozzuk. Amikor a karfiol és a brokkoli megfőtt, lecsepegtetjük, majd átöntjük az egészet egy kivajazott tepsibe. Fakanál segítségével elegyengetjük a morzsalékot a tepsiben, enyhén megsózzuk, leöntjük a sajtmártással, végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot is. Az előkészített rakott zöldséget 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük készre.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. okt. 21. 16:58
A rakott brokkoli és karfiol elkészítési módja és hozzávalói.