Karfiolos-brokkolis vegyes tál recept
A Karfiolos-brokkolis vegyes tál hozzávalói:40 dkg brokkoli
40 dkg karfiol
4dl tej
1dl víz
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt sajt
2 kávéskanál kukoricakeményítő
2 evőkanál fenyőmag vagy hámozott mandula
szerecsendió
őrölt bors
só
A Karfiolos-brokkolis vegyes tál elkészítési módja:
A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra szedjük, és egy kivajazott jénai tálba vegyesen, jó szorosan elrendezzük.A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal. Előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, azonnal tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. febr. 20. 20:47
A karfiolos-brokkolis vegyes tál elkészítési módja és hozzávalói.