Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karfiolos-brokkolis vegyes tál recept

Karfiolos-brokkolis vegyes tál recept

A Karfiolos-brokkolis vegyes tál hozzávalói:
40 dkg brokkoli
40 dkg karfiol
4dl tej
1dl víz
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt sajt
2 kávéskanál kukoricakeményítő
2 evőkanál fenyőmag vagy hámozott mandula
szerecsendió
őrölt bors



A Karfiolos-brokkolis vegyes tál elkészítési módja:
A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra szedjük, és egy kivajazott jénai tálba vegyesen, jó szorosan elrendezzük.A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal. Előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, azonnal tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karfiolos-brokkolis vegyes tál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook