Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres mascarpone torta, sütő nélkül recept

Epres mascarpone torta, sütő nélkül recept

Az Epres mascarpone torta, sütő nélkül hozzávalói:
20 dkg darált keksz
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 pohár natúr joghurt
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín
1 kg eper


Az Epres mascarpone torta, sütő nélkül elkészítési módja:
A darált kekszet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd alaposan belenyomkodjuk a kekszes alapot. Hűtőbe tesszük egy órára, hogy megdermedjen. Közben az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és felszeleteljük. A krémhez a mascarponet kikeverjük a cukorral, a joghurttal, a citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és finoman beleforgatjuk a krémbe. A kekszes alapra szórjuk az eper felét, erre kenjük a mascarponés krémet, majd a maradék eperrel díszítjük a tortát. Tegyük be néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres mascarpone torta, sütő nélkül elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook