Epres mascarpone torta, sütő nélkül recept
Az Epres mascarpone torta, sütő nélkül hozzávalói:20 dkg darált keksz
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 pohár natúr joghurt
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín
1 kg eper
Az Epres mascarpone torta, sütő nélkül elkészítési módja:
A darált kekszet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd alaposan belenyomkodjuk a kekszes alapot. Hűtőbe tesszük egy órára, hogy megdermedjen. Közben az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és felszeleteljük. A krémhez a mascarponet kikeverjük a cukorral, a joghurttal, a citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és finoman beleforgatjuk a krémbe. A kekszes alapra szórjuk az eper felét, erre kenjük a mascarponés krémet, majd a maradék eperrel díszítjük a tortát. Tegyük be néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. febr. 15. 23:47
Az epres mascarpone torta, sütő nélkül elkészítési módja és hozzávalói.