Emeletes diós sütemény recept
Az Emeletes diós sütemény hozzávalói:Az első réteghez:
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt
2 ek tejföl
A második réteghez:
6 ek házi baracklekvár
20 dkg darált dió
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
A harmadik réteghez:
3 db tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 kk sütőpor
Az Emeletes diós sütemény elkészítési módja:
Az első réteg elkészítése: A a vajat hozzámorzsoljuk a liszthez, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit. A második réteg: A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket. A harmadik réteg: A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. febr. 15. 10:12
Az emeletes diós sütemény elkészítési módja és hozzávalói.