Tejszínhabos-túrós kocka recept
A Tejszínhabos-túrós kocka hozzávalói:Tészta:
6 tojás
12 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
0,5 dl olaj
csipet só
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
50 dkg áttört, félzsíros tehéntúró
6 dl tej
2 csomag vaníliás főzős pudingpor
10 dkg cukor
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
Teteje:
4 dl habtejszín
Tetejére:
csokidara vagy reszelt csoki
A Tejszínhabos-túrós kocka elkészítési módja:
Tészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd hagyjuk kihűlni. Krém készítése: 5 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport csomómentesre kikeverjük a cukorral és a maradék 1 dl tejjel, majd hozzáadjuk a forró tejhez és kevergetve, alacsony hőfokon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a túrót és apránként a kihűlt pudingot. Krémes állagúra keverjük. Összeállítás: A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet. A tejszínből kemény habot verünk (ha cukrozatlan, ízesíthetjük cukorral) és a túrókrémre egyengetjük. Csokireszelékkel meghintjük. 1-2 óra hűtés után kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. febr. 13. 08:17
A tejszínhabos-túrós kocka elkészítési módja és hozzávalói.