Diós-fetás zöldsaláta recept
A Diós-fetás zöldsaláta hozzávalói:2 evőkanál majonéz,
2 evőkanál citromlé,
2 evőkanál dióolaj,
2 evőkanál magos mustár,
10 dkg dió,
1 kis doboz feta sajt,
1 csokor friss kakukkfű,
1 zacskó Fitness saláta mix.
A Diós-fetás zöldsaláta elkészítési módja:
A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a feta sajtot falatnyi kockákra vágjuk, a kakukkfüvet felaprítjuk. Ennyi az előkészület. Aztán elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a majonézt, a citromlevet, a dióolajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha kész, a salátát jó alaposan összeforgatjuk az öntettel, és már tálalhatunk is. Az ízes salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk a pirított dióval és a sajt kockákkal, végül a salátát meghintjük az apróra vágott fűszernövénnyel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. okt. 7. 07:16
A diós-fetás zöldsaláta elkészítési módja és hozzávalói.