Mézes sörös csirke gyömbérrel recept
Zsírszegény
A Mézes sörös csirke gyömbérrel hozzávalói:
• 8-10 csirke-alsócomb
• 3 dl sör
• 3 ek. méz
• só
• fehér bors
• diónyi friss gyömbér
• 2 ek. olaj
• néhány szál koriander vagy petrezselyem
A Mézes sörös csirke gyömbérrel elkészítési módja:
A combokat, ha kell, megtisztogatjuk, leöblítjük, leszárogatjuk, és egy nagyobb tálba fektetjük. A sört a mézzel habosra keverjük, a húsra öntjük, beleforgatjuk, hogy mindenütt érje a pác, és lefedve 2-3 órára, de még jobb egy éjszakára, a hűtőbe tesszük. Ezután kiemeljük a pácból, meghintjük sóval, borssal, a lereszelt gyömbért rákenjük, és egy nagy serpenyőben megforrósított olajon körben erősen megpirítjuk (nem baj, ha egy kicsit odakap). Kb. egy deci páclét aláöntünk, lefedjük, és puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. Fényes-ropogósnak, aranybarnának kell lennie. Gombás vagy petrezselymes rizzsel, esetleg fűszeres sült burgonyával körítve, korianderrel meghintve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: diagonalt, 2009. márc. 11. 21:55
A mézes sörös csirke gyömbérrel elkészítési módja és hozzávalói.