Mélysütött húsgolyók recept
A Mélysütött húsgolyók hozzávalói:30 dkg finomra darált sertéshús
1 zöldhagyma
1 tojás
Olaj a mélysütéshez
1 kanál cherry
1 kanál kukoricaliszt
1 kígyóuborka
Friss cseresznye vagy cseresznyekompót
A Mélysütött húsgolyók elkészítési módja:
a darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott zöldhagymával, majd a sherryvel és a kukoricaliszttel. Az uborkát késsel viszonylag vékony csíkokra vágjuk átlósan. A húsból diónyi gombócokat formálunk. Fozés: a húsgolyókat az igen forró olajban kisütjük. A félig egymásra helyezett uborkacsíkokkal körülrakjuk a tányért, cseresznyével díszítjük, középen pedig gúlát emelünk a húsgolyókból.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 8. 06:29
A mélysütött húsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.