Kantoni sertéssült recept
A Kantoni sertéssült hozzávalói:1 kg szűzpecsenye.
A pácoláshoz:
1,5 evőkanál szójamártás
1,5 evőkanál szójasajt
1,5 evőkanál konyak
1 evőkanál hoi-sin mártás
Fél kávéskanál só
1,5 kávéskanál cukor vagy méz
1 evőkanál olaj
A Kantoni sertéssült elkészítési módja:
Tegyük a húst jénai tálra. Egy nagy tálban keverjük össze a páclé anyagait. Öntsük a húsra, hogy mindenütt érje. Hagyjuk benne állni két óráig, közben 20 percenként forgassuk meg. Hevítsük fel a sütőt. Tegyük a rácsot magas állásba, helyezzük rá a húst a páclével együtt és erős tűzön süssük egy óra hosszat. Gyakran forgassuk meg. Ha kivettük a sütőből, szeleteljük fél cm vastag szeletekre. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 12. 05:04
A kantoni sertéssült elkészítési módja és hozzávalói.