Mediterrán rántott csirke recept
A Mediterrán rántott csirke hozzávalói:1 db csirke (kb. 1,2 kg)
10 dkg liszt
2 tojás
10 dkg reszelhető sajt
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl olaj
fél citrom vagy citromlé
fél csomag petrezselyem
só, őrőlt bors
olaj a sütéshez
A Mediterrán rántott csirke elkészítési módja:
Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fűszeres olajban 4-5 órán keresztül, hűtőszekrényben. Időnként forgassa meg benne a darabokat, hogy a lé mindenhol egyformán érje. Pácolás után csöpögtesse le a húst, majd a lisztben, a felvert tojásban, és a reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsában forgassa meg. Felforrósított olajban, de lassú tűzön süsse, fedő alatt. Köretnek sült hasábkrupli, vagy kukoricás rizs illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. szept. 12. 00:29
A mediterrán rántott csirke elkészítési módja és hozzávalói.