Gombás máj sütőben sütve recept
A Gombás máj sütőben sütve hozzávalói:50 dkg csirkemáj
30 dkg gomba (én csiperkével csinálom)
1 dl húsleves
1 dl száraz fehérbor
só
bors
liszt
babérlevél
petrezselyem
A Gombás máj sütőben sütve elkészítési módja:
A csirkemájat megmosom, megtisztítom, sózott, borsozott lisztbe forgatom, és kevés olajon kisütöm. A májnak csak pár perc sütésre van szüksége. A kész májat egy kisebb tepsibe teszem. Közben megpárolom a gombát, majd ráteszem a tepsiben a májra. Egy dl húslevesben (illetve ha az épp nincs, akkor én leveskockából szoktam lét csinálni, de akkor vigyázni kell a máj sózásával, mert már ugye a leveskocka is sós) kiforralok 1 nagyobb babérlevelet. Egy fej apróra vágott hagymát olajon megpárolok, majd hozzáadok 1 dl fehérbort és a babérleveles húslét, és ezt is a májra öntöm. Megszórom petrezselyemmel, és a sütőben kb. 200 fokon 15 percig lefedve sütöm. Köretként én rizst szeretek hozzá, de persze főtt krumplival is tökéletes.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. szept. 11. 14:49
A gombás máj sütőben sütve elkészítési módja és hozzávalói.