Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás máj sütőben sütve recept

Gombás máj sütőben sütve recept

A Gombás máj sütőben sütve hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
30 dkg gomba (én csiperkével csinálom)
1 dl húsleves
1 dl száraz fehérbor

bors
liszt
babérlevél
petrezselyem


A Gombás máj sütőben sütve elkészítési módja:
A csirkemájat megmosom, megtisztítom, sózott, borsozott lisztbe forgatom, és kevés olajon kisütöm. A májnak csak pár perc sütésre van szüksége. A kész májat egy kisebb tepsibe teszem. Közben megpárolom a gombát, majd ráteszem a tepsiben a májra. Egy dl húslevesben (illetve ha az épp nincs, akkor én leveskockából szoktam lét csinálni, de akkor vigyázni kell a máj sózásával, mert már ugye a leveskocka is sós) kiforralok 1 nagyobb babérlevelet. Egy fej apróra vágott hagymát olajon megpárolok, majd hozzáadok 1 dl fehérbort és a babérleveles húslét, és ezt is a májra öntöm. Megszórom petrezselyemmel, és a sütőben kb. 200 fokon 15 percig lefedve sütöm. Köretként én rizst szeretek hozzá, de persze főtt krumplival is tökéletes.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás máj sütőben sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook